Nieuwsbrief Clowns Perspectief 2020-1

Het nieuwe jaar is begonnen en laten wij het jaar goed beginnen. We wensen jou een 2020 vol humor, speelsheid, ontroering... en bovenal veel plezier. Dat in 2020 al je wensen in vervulling mogen gaan. We hopen je natuurlijk ook te zien op de diagonaal van de clown!


2020 Belooft een heel interessant jaar te worden. Onze organisatie is nog steeds volop in ontwikkeling. Het blijft voor ons heel inspirerend te realiseren dat wij al behoorlijk op pad zijn, en tegelijkertijd nog steeds maar aan het begin. Er staat nog zoveel te gebeuren!

Voor nu een kleine inkijk op ons perspectief op 2020.


Nieuwe website

Martijn is de afgelopen periode hard bezig geweest met onze website. Het resultaat mag er wezen. Suggesties zijn altijd welkom, maar even niet bij Martijn ;o). We hopen met onze nieuwe website jouw gebruiksgemak te vergroten. Daarnaast willen wij onze website ook gaan gebruiken als platform om met elkaar te delen en te praten over onze gezamenlijke passie, de clown. De website van Clowns Perspectief wordt een mooie plek waar je naar toe kunt om te lezen en te delen over het clownsvak. Meld je aan (via de link Login) als lid van onze website en deel het perspectief van jouw clown(s)leven.


Clowns opleiding

Ons programma heeft lang op zich laten wachten, maar het is zover. Na vele uren denkwerk en overleggen, presenteren we met trots onze opleiding. Wij willen jou bij deze hartelijk danken als je de tijd en moeite hebt genomen om onze enquête in te vullen. Deze bijdrage was waardevol bij het ontwerp van onze opleiding.

Wij bieden vanaf nu 3-daagse trainingen. De trainingen zijn ingedeeld in verschillende niveaus en elk niveau bestaat vervolgens uit verschillende modules. Ieder niveau heeft een startmodule en hierin behandelen we de basis van dat niveau. Je kunt vervolgens ook verdiepingsmodules volgen. Deze bouwen voort op de startmodules en gaan dieper in op een specifiek onderwerp.

Wij hebben het zo samengesteld dat je zelf regie kunt hebben op je leertraject. Het pad dat je bij ons loopt kies je zelf en is zo intensief als je wenst. We houden hierbij jouw ontwikkeling bij en kunnen je bij iedere volgende module weer persoonlijk begeleiden.

Ons trainingsaanbod is in ontwikkeling. We starten dit jaar met 3 niveaus. In de toekomst zullen we extra niveaus en nieuwe verdiepingsmodules introduceren.


Ontdek je clown (niveau 1)

  • Startmodule Niveau 1 staat voor de eerste ontmoeting met jouw clown. Je wordt uitgenodigd om te spelen met wie je bent en maakt kennis met je eigen clown. Deze cursus is interessant als je beginner bent. De module is ook zeer geschikt voor ervaren spelers die kennis willen maken met onze methodiek.

  • Verdieping: Clown en verbeelding De clown staat met één voet in de werkelijkheid en één voet in de fantasie. We bouwen voort op elementen die behandeld zijn bij de startmodule. Je krijgt de kans om vorm te geven aan je verbeelding door middel van je clown. Deelname aan deze workshop is ook mogelijk als je eerder een clowns-workshop hebt gevolgd bij een andere clownsdocent.

Leer je clown kennen (niveau 2)

  • Startmodule (Engelstalig) Niveau 2 staat voor het onderzoeken van nieuwe facetten van het personage. Er worden nieuwe spelstructuren onderzocht. Deze workshop is geschikt als je clown 1 bij ons of een andere clownsschool hebt doorlopen. In niveau 2 werken we met verschillende artistieke disciplines om je spelregister te vergroten. De training is in samenwerking met Mimilou Duuez, een docent van Bataclown met meer dan 30 jaar ervaring als clownsacteur en docent.

  • Verdiepingsmodule: Clown en fysieke expressie Je lichaam is een bron van expressie. Deze module helpt je bij het ontwikkelen en onderzoeken van jouw fysieke spelmogelijkheden. Dit doen we in samenwerking met een docent moderne dans, Marieke van der Naald.

Reprises (niveau 3)

  • Startmodule (Engelstalig) Clown 3 stelt je in staat om je acteervaardigheden als clown te versterken. Door het gebruik van reprises (het opnieuw spelen van de scène) krijg je een breder beeld van jouw spelmogelijkheden. De training wordt dit jaar gegeven in samenwerking met Bertil Sylvander, de oprichter van Bataclown. Deze module is geschikt voor ervaren clowns. De vereiste voor deelname is dat je eerder met de Bataclown methodiek hebt gewerkt bij Clowns Perspectief, Nose to Nose of Bataclown.

Clowns Lab

Op 21 december 2019 lanceerden wij ons 'Clowns Lab'. Vanaf 2020 zijn onze clowns regelmatig te vinden in het theater. Onder de bezielende leiding van 'de Professor' voeren zij experimenten uit om het leven beter te begrijpen.

In elke Clowns Lab voorstelling onderzoeken wij een nieuw thema. Wij zijn nog op zoek naar een theaterzaal voor ons Laboratorium. Houd onze agenda in de gaten voor de speeldata.


Clowns en acteurs

Wat gebeurt er als clowns en acteurs elkaar ontmoeten op het podium? In 2018 zijn we dit onderzoek gestart samen met acteurs Esmeralda Detmers, Anouk Briefjes en Gerben Tuin. In 2020 willen we dit verder vorm geven en met elkaar vlieguren maken voor een live publiek. Je zult hier en daar dus de kans krijgen om met eigen ogen het resultaat van dit experimentele project te zien.

Op woensdag 26 februari 2020 hebben we ons eerste optreden. De speelplek is een bijzondere (en geheime) locatie in Amsterdam. Meld je gratis aan en komt dat zien!

31 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
  • White Facebook Icon
  • Vimeo - Clownsperspectief