Het neusje van de clown

De clown is in 2020 op weg naar een maatschappelijke rol van wereldformaat. De tijd van kinderfeestjes en ballonnen vouwen is voorbij. Tot aan 2019 heeft de clown al een aantal invloedrijke maatschappelijke posities weten te bemachtigen, maar dit is nog maar het begin...


De clown als zorgverlener

In 1971 had clown Patch Adams zijn doktersdiploma op zak en stichtte zijn eigen Gesundheit Institute. Nog steeds reist hij de hele wereld rond om de clown als alternatief geneesmiddel onder de aandacht te brengen in ziekenhuizen en zorginstellingen. In Nederland hebben we de CliniClowns als bekende afgeleide van zijn clownsinitiatief.


De clown als Hollywood ster

Begonnen in 1986 als karakter in een boek van Stephen King groeide clown Pennywise uit tot een heuse filmheld. Cultheld als ie was, kreeg hij in 2019 opnieuw een kans om zich aan een breder filmpubliek voor te stellen. Sindsdien droomt heel Nederland van 8 tot 12 jaar over deze professionele clown.


De clown als ingenieur

Dit is een van de best bewaarde geheimen van Boeing totdat in 2019 het geheime clownsproject werd onthuld. Een team van leergierige en dolenthousiaste clowns heeft een pracht van een vliegtuig (Boeing 737) ontworpen. Om aan te geven dat dit het best haalbare was, hebben ze de toevoeging MAX gebruikt in de uiteindelijke naam. De eindeloze ontwerpdiscussie met kantoor "apen'' over hoogtes leidde helaas tot een ingewikkeld systeem dat menselijk handelen moedwillig tegenwerkte wanneer de stand van de neus van het vliegtuig niet in de goede richting stond.


De clown als president

Hoe ver kun je het schoppen als clown? Voor Donald Trump kwam zijn stoutste droom uit toen hij werd gekozen als president van de Verenigde Staten. Als een volleerd clown heeft hij een naïeve blik op wetenschap en de Amerikaanse samenleving en reageert hij moeiteloos op het ''hier en nu'' vanuit zijn onderbuikgevoel. De oude koloniale voorloper van de VS kon natuurlijk niet achterblijven en sinds 2019 hebben de Britten hun eigen clowneske roerganger aan een overweldigende meerderheid in het parlement geholpen.


De clown als helpende hand

Mocht je je eigen droom willen najagen of organiseer je een evenement waar een gezelschap of groot publiek een verbinder of leider nodig heeft met een analytische blik, denk dan eens aan Clowns Perspectief. Wij bieden zowel driedaagse clownstrainingen, als losse workshops voor persoonlijke ontwikkeling en we spelen graag clownsinterventies tijdens discussie avonden en groepsbijeenkomsten. Je zult versteld staan van de mogelijkheden als je een onderzoeksvraag of een themapresentatie vanuit een clowns perspectief bekijkt.

Ik ontmoet je graag op de diagonaal van de clown.


Hartelijke groet,

Tinus


58 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
  • White Facebook Icon
  • Vimeo - Clownsperspectief