Missie en Visie

In een veranderende wereld laten de clowns zien dat falen is toegestaan en brengen ze de menselijke maat weer in beeld. Clowns’ Perspectief zet mensen aan het denken door thema’s en onderwerpen vanuit een onverwacht perspectief en met humor te benaderen. Daarbij schuwen we geen onderwerp.

Clowns’ Perspectief is geïnspireerd op De Franse Bataclown en zet zich in om (a)sociale, politieke, zakelijk en persoonlijke thema´s met humor te verbeelden vanuit een verrassend perspectief. Zo belichten wij verschillende belangen, krijgt het publiek nieuwe inzichten en voer tot nadenken.

Onze clowns leveren een positieve bijdragen aan alle lagen van de samenleving. Clowns’ Perspectief ontroert, beroert en laat mensen lachen. Het raakt, het kraakt, je lacht… je slaakt een zucht.

Thomas Scheuerman

Achter deze sympathieke blik schuilt de eigenaar / directeur van Clowns’ Perspectief. Gelukkig is hij heel ongewoon gebleven. Houdt van avontuur en spanning; hoe gekker hoe beter. Naar verluid krijgt hij van zijn kinderen wel eens te horen dat hij maar gewoon moet doen, omdat hij dan al gek genoeg doet.

Gaston

Gaston is eindeloos nieuwsgierig naar de leven van de mensen, en grijpt dan ook alle kansen om zich in hun situatie te verplaatsen. Hij denkt zelf dat hij zaken altijd heel pragmatisch oplost. Dat hij zichzelf daarmee af en toe in de nesten werkt, ligt volledig buiten zijn invloedsfeer. Maar het is wel vet grappig!

Sylvia van Opdorp

Laat met het grootste gemak meerdere bordjes tegelijk op hun stokje draaien zonder dat ze er zelf vanaf gaat – van haar stokje bedoelen we. Is altijd vrolijk (hoewel ze volgens Martijn van Opdorp in juni 2019 een keer chagrijnig was, maar dat is nooit bevestigd). En als ze al eens een dip heeft, dan is het een discodip. Waar ze, als ze de gelegenheid krijgt, graag haar hand in stopt.

Filou

Als er iets is wat Filou zich afvraagt, dan is het wel waarom ze zich zoveel afvraagt. En of ze zich wel álles afvraagt, of dat ze dingen vergeet af te vragen. Filousofeert zich luchtig door het leven heen. Heeft van alle soorten een grote liefde voor de rollende schaterlach. Je weet wel, zo’n aanstekelijke.

Hans Koops

Een vakman in hart en nieren en vurig pleitbezorger van de spelende mens. Hij neemt het clownsvak bloedserieus en blijft zich ontwikkelen door zichzelf kritische vragen te blijven stellen als hoe, wat, waar, waarom, voor wie, in wat voor vorm, met wie, waarheen, hoe is het, wanneer beginnen we?

Ludo

Verwondert en bewondert graag en verwondert zich over wat er allemaal te bewonderen valt. Beziet zaken met een aanstekelijke naiviteit die altijd een lach op je gezicht tovert.

Hans Koops

Martijn van Opdorp

Is in het gewone-mensen-leven adviseur en als we hem één advies mogen geven: ga vooral zo door. Adviseert ook wel eens zijn echtgenote Sylvia, maar die slaat het advies meestal in de duurzame, groene wind.

Tinus

Is van Kopff zum Fuss aus clown angestelt en dat is met zijn twee meter een behoorlijk eind. Ondanks zijn lengte is hij altijd down to earth. Geeft nog wel eens een advies waar Buurman en Buurman nog van kunnen leren. Pakt meestal voor hem niet heel goed uit (voor de kijkers is dat een heel ander verhaal).

    [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]

    Back to top