Wij zijn trots op onze school, dus delen we graag hoe anderen het ervaren

Het is alweer enkele maanden geleden dat ik de 3-daagse training deed bij clownsperspectief en ik kijk er met een warm hart en groot enthousiasme naar terug. Niet alleen voelde de groep heel veilig en prettig om mee te werken, ook Thomas en Hans wisten perfect in te spelen op de zoektocht van ieder persoon. Het was een ‘uplifting‘ weekend met veel oh’s en ah’s. Ik heb mijn grenzen verlegd en ontdekt dat er niets vrijers bestaat als en tegelijkertijd niets meer kwetsbaar is dan het clownsvak. Een dikke 10!

Sylvia Boone

Voor het eerst een 3-daagse Clown1 meegemaakt. Daarvoor al wel een 5-avonden reek gevolgd. Bijzonder van de 3-daagse was dat je echt even alle tijd neemt/inruimt om met clowns bezig te zijn. Een fijne groep. Mooie oefeningen en het spel was een feest om naar te kijken. Het spelen confronteerde mij met van alles en dat was heel goed en mooi. En dan die hele onuitputtelijke garderobe van kleding en attributen waar je steeds uit kon kiezen; echt een feestje.

Absoluut een aanrader!

Monique

De kennismakingsochtend was een erg leuke en inspirerende ochtend. De workshop door Thomas was erg goed gegeven en afwisselend. Een leuke combi van spelen en theorie/naspreken over clownen en de visie op clown. Ook geeft Thomas veel persoonlijke feedback, wat je spel veel vooruit helpt.

Martine

Martine

De kennismakingsochtend in Gouda was fantastisch. Heel leerzaam: werken met wat je op dat moment voelt, staat lijnrecht tegenover clownesk gedrag. In deze eerste kennismaking ontdekte ik dat je als clown heel dicht bij jezelf mag zijn en blijven. Het spelen met nieuwsgierigheid en onbevangenheid is heerlijk. Thomas begeleidde onze groep en hij wist heel juist aanwijzingen te geven en vragen te stellen die je inzicht gaven en verder hielpen. Hij deed dit rustig, enthousiast en persoonlijk. Kortom: zeer vakkundig.

Ik vind de kennismaking geslaagd en heb me ingeschreven!

Monique

Ik ben zelf Wim Hof instructeur en laat mensen in een ijsbad gaan om bij hun ware pure zelf te komen, toen ik de kennismakingsochtend bij Clownsperspectief deed, kwam ik tot een zeer bijzondere ontdekking. Door het spelen van een heel klein toneelstukje onder begeleiding van de enthousiaste en zeer vaardige leraar Thomas, kon ik gemakkelijk een aantal momenten dat ik clown speelde, ervaren mijn pure zelf te zijn.

Ik ontdekte dat er zoveel zit in clownerie. Buiten dat je enorm in het moment bent (mindful), kom je bij je eigen creativiteit terecht, ben je veel goedlachser en wat voor mij  altijd van grote waarde is: ik werk op een speelse manier aan mijn persoonlijke ontwikkeling.

Geweldig!

Manon

Manon

De lessen van Thomas zijn verrassend en zeer afwisselend. Thomas geeft vanuit een enorme aanstekelijke passie en zijn clownshart en clownskunde les.

Het was een genot om dat te mogen beleven.

DulcineaTheatersportgroep

Ik heb genoten van alle lessen door jouw energie en enthousiasme. Tijdens de solo’s keek en luisterde je goed naar de spelers en gaf je iedereen individuele feedback op een kritische maar zeer positieve manier waardoor we ontdekkingen deden en meer inzicht kregen over onze clown, we kregen te horen over clownsmechanismen en -technieken. We werden daar clowns-eigen-wijzer van of raakten soms volkomen in de war, zoals het een clown betaamd. We hebben in ieder geval in een zeer veilige en fijne omgeving gespeeld en dat lag zowel aan Thomas als aan de fijn fanatieke deelnemers. Iedereen gaf elkaar de kans te spelen en spelers namen de kansen om te durven spelen, te stralen. Je nam de uitdaging(en) aan om in te gaan op vragen en verzoeken van deelnemers én de snelheid van onze ontwikkeling en paste je programma hierop aan. We kregen dus les op maat. Les van Thomas krijgen is dus een aanrader.

Loes Koop

Door de coronapauze duurde de lessenreeks langer, maar nu is het toch ineens voorbij, jammer! Ik moest wennen aan jouw aanpak maar die heeft me uiteindelijk veel opgeleverd.

Soms had ik er moeite mee dat je mij bij het opkomen meteen een vraag stelde. Dat veroorzaakt bij mij dat ik in de denkmodus schiet.
Je feedback is to the point en heel leerzaam, ook om je commentaar bij de anderen te horen.

Kortom: Bij Thomas clownen is heel veel leren van Thomas, leren van de anderen, en vooral leren over mezelf

Marjolijn

Thomas leerde mij de clown beter kennen. Voor mij was het een verdieping van het beeld wat ik van “de clown” had. In de loop van de lessen leerde ik niet “de “ clown kennen. Maar ik leerde “ mijn” clown kennen.

Dit alles op een gezellige, respectvolle en prettige manier. De momenten waarbij het bij mij schuurde, waren mijn leermomenten. Mooie plezierige lessen. Mijn honger naar verdieping is nog lang niet gestild.

Dankjewel Thomas.

Tiny Van Hees

Het was heerlijk om met jou te werken. Ik heb heel veel geleerd. Je wist altijd de juiste stimulerende impulsen te geven tijdens mijn mini voorstelling. Ik wil graag nog een keer lessen volgen.

Marian / clown Tomaat

    [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]

    Back to top