gaston en filou clownsinterventie

Interactieve presentatie Kinderspiegelogie

Interactieve presentatie Kinderspiegelogie 752 960 Clowns' Perspectief

Ook wij hadden een zomerreces… haha nee joh, we zijn volop bezig geweest! Daar lees je over in de nieuwsbrief.
Dat deed mij wel beseffen dat ik voor de zomer berichtte dat we een mooie speelavond voor de boeg hadden… maar nog niet had teruggeblikt hoe heerlijk dat is geweest!

Onze alter-ego’s Filou en Gaston waren te gast bij de interactieve presentatie “Kinderspiegelogie” door GioVogelaar en Saskia Furst . Opzet van deze vorm was om meer ‘luchtigheid’ in de avond te brengen bij het beladen thema. En dat was het zeker: van dichtbij hebben zij zelf ervaren hoe steeds meer kinderen niet of slecht functioneren binnen de huidige gecreëerde samenleving.

Het publiek bracht perspectieven mee vanuit opvoeding, onderwijs, jeugdzorg en andere vormen van jeugdbegeleiding. De ervaringen van Gio uit zijn werk op een internaat en die van Saskia binnen haar gezin wierpen een scherp en tegelijkertijd kwetsbaar licht op deze heftige materie. En toen?…

Toen was daar het woord aan (het hart van) de clown. En kreeg het onderwijssysteem zelve een stem. Kreeg het handen en voeten en voelde het hoe vast het zat, tegen zijn eigen regels opliep terwijl het dat helemaal niet zo bedoeld had.
Ook werd Macht onderzocht en ervoer Gaston hoe het voelde als Filou achter hem stond, letterlijk en figuurlijk. Voor de lezer nu wat cryptisch misschien, je had erbij moeten zijn… Volgende keer dan?

De sprekers hadden prachtige woorden voor ons:
“Mooi was ook de neutrale houding van de clowns, waardoor er geen oordelen werden geveld. Dit zal ongetwijfeld ten goede zijn gekomen aan het ‘veiligheidsgevoel’ van de aanwezige bezoekers.” (Gio)

“Door de humor, lichaamstaal, geniale verbeelding en hun neutrale houding ontstond er een wonderlijke samenvatting die voelbaar en luchtig was. De samenwerking met Filou en Gaston maakten dat de avond een ‘ervaring’ was waarin velen geraakt en geïnspireerd werden.
Dank Filou! Dank Gaston, voor jullie bijzondere en waardevolle bijdrage!
Dit smaakt naar meer…” (Saskia)

Wij kijken ook uit naar het volgende gerecht. 13 Oktober schuiven we dan ook graag weer aan voor een fijne dis.

Ook zin in een clownsanalyse? Neem vooral contact met ons op!

    [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]

    Back to top