De diagonaal van de clown

De diagonaal van de clown 185 273 Clowns' Perspectief

Wat is de diagonaal van de clown? Deze uitdrukking is bedacht door Jean-Bernard Bonnange en Bertil Sylvander, de oprichters van Bataclown.

Stel je een schaakbord voor met alle stukken erop en zie het als een metafoor voor onze maatschappij met al zijn regels, wetten, belangen en machtsverschillen.
Elk schaakstuk op dit bord heeft een functie, een positie en een manier waarop het zich voortbeweegt. Daartussen bevindt zich de loper, in het Frans fou (de gek) genaamd. Deze ‘gek’ kan zich diagonaal over het bord verplaatsen en zo langs en tussen alle stukken door bewegen.
De clown bevindt zich op deze diagonaal en is, net als ‘de gek’, in staat om zich tussen de mensen en regels door voort te bewegen. Deze zin is voor ons een referentiepunt en een herinnering voor de functie en de positie van de clown in onze maatschappij.
Dus…. we hopen je binnenkort te zien op de diagonaal van de clown.

    [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]

    Back to top